Çalışmak için yurt dışına taşınanların %85’i hayatlarından memnun
Dijital göçebelik, serbest çalışma ya da uzaktan çalışma gibi modellerin yaygınlaşması yurt dışına taşınmayı bir trend haline getirdi. Bu eğilimi destekleyen veriler arasında, yurt dışında yaşayan ve çalışan her 10 kişiden 7’si genel olarak hayatından memnundu.
TÜRKİYE – İş dünyasındaki hızlı dijitalleşme, ofis işlerinin birçoğunun internet üzerinden yürütülebilir olması, dijital göçebelik ve serbest çalışma gibi kavramların yaygınlaşması, yurt dışına taşınmayı yaşamak ve çalışmak için tanınan işlerden biri haline getirdi. trendler. Araştırma sonuçları, daha iyi yaşam standartları ve daha yüksek refah için yurt dışına taşınan bireylerin genel olarak kararlarından memnun olduklarını da kanıtlamıştır. Yurt dışında yaşayan ve çalışan kişilerle yapılan Expat Insider 2022 raporu, yurt dışında yaşayan her 10 kişiden 7’sinin hayatından memnun olduğunu ortaya koydu.
Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Kariyer.com Kurucusu Erdal Gökhan Güneş, “Küresel araştırma sonuçları yurt dışında yaşayan ve çalışanların %62’sinin iş-yaşam istikrarından memnun olduğunu gösteriyor. Nitelikli işgücünü çekmek için farklı ülkeler tarafından geliştirilen politikalar da yurt dışına taşınma eğilimini destekliyor.”
5 kişiden dördü refah seviyesinden memnun
Söz konusu raporda, yurt dışında çalışanların yaklaşık yarısının (%45) taşındıkları ülkedeki refah düzeyinden memnun olduğu, %64’ünün ise iş değişikliğinden memnun olduğu görüldü. Her ülkenin yüksek enflasyon gerçeğiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Erdal Gökhan Güneş, “Ancak Türkiye’deki enflasyon rakamları ve kur farklılıkları herhangi bir Avrupa ülkesinde çalışmayı ve yaşamayı daha cazip hale getiriyor. Araştırma sonuçları yurt dışında çalışanların ‘İlk 10’ listesinde 7 Avrupa ülkesinin yer aldığını gösteriyor. Gençlik araştırması, gençler arasındaki memnuniyet oranının 5 yıldır düşüş eğiliminde olduğunu ortaya koyuyor. Hal böyle olunca da süreçler kolaylaştıkça yurt dışına taşınma talebi artıyor. Girişimci vizesi, dijital göçebe (göçebe) vizesi, yatırımcı vizesi, pasif gelir vizesi gibi seçeneklerle doğru danışmanlık hizmeti alarak herkes istediği ülkeye kısa sürede yerleşebilir.”
Finlandiya, Estonya ve Danimarka öne çıkıyor
Girişim kurucusu Erdal Gökhan Güneş, geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren ve girişimcilerin yaptığı yatırımlara yüzde 10 oranında ek vergi getiren 7740 sayılı Kanun’un girişim kurucularından talepleri artırdığına dikkat çekerek, “Estonya gibi ülkeler , Finlandiya ve Danimarka, startup vizesi seçenekleriyle ülkelerindeki teknoloji yatırımcılarını artırmayı ve girişimcilik ekosistemlerini geliştirmeyi hedefliyor. iyileştirme fırsatları sunar. Dansize.com olarak girişimcilerden en çok talebi bu ülkeler için alıyoruz. Estonya’da şirket kurmak, Finlandiya veya Danimarka startup vizesine başvurmak için gerekli olan vize ve ikamet süreçleri, şirket kuruluşu ve muhasebe analizlerini uygun fiyatlarla ve uzmanlığımızla sunuyoruz.”
“Yurtdışına taşınma sürecini kısaltıyoruz”
Teknolojinin gücü ve dijitale uyum sağlayan mevzuat sayesinde yurtdışında şirket kurmak ve Avrupa’da çalışmak için gereken tüm süreçlerin online olarak tamamlanabileceğine dikkat çeken Erdal Gökhan Güneş, değerlendirmelerini şu sözlerle tamamladı: “Yenilikçi iş modelimizle Türk girişimciler veya çalışanlar için geliştirdiğimiz, yurtdışındaki çalışma süreçlerini kolaylaştırıyoruz. Sadece 2 adımda talep oluşturabilen kullanıcılarımız, taleplerine göre hazırlanan tekliflerden uygun teklifi seçerek dakikalar içerisinde işlemlerine başlayabilirler. Her yıl 1.300’den fazla kişiye taşınma sürecinde başarılı danışmanlık hizmeti sunan danse.com olarak, yeni yeteneklere açık girişimci dostu ülkelerde en uygun fiyatlarla oturma izni alma külfetli sürecini ortadan kaldırıyoruz. uzmanlığımızla yurt dışına taşınma adımlarını ucuz ve stressiz bir sürece dönüştürüyoruz. .