Bakan Karaismailoğlu, depremlerden etkilenen Adıyaman’daki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Vatandaşlarımız sevinsin, bu iş en doğru ve bilimsel kurallar çerçevesinde yapılıyor. Yani birilerinin gelip alıp götürmesiyle dezenformasyon yapılması söz konusu değil. Adıyaman’da bir enkaz başında fotoğraf.Burada çok hassas ve çok insani bir durum var” dedi.
Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Afet Yönetim Merkezi’nde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısının ardından Bakan Karaismailoğlu, kamuoyunda “yüzyılın afeti” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin ardından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. şehir.
Adıyaman’daki depremde 3 bin 413 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 bin 825 vatandaşın ise kurtarıldığına değinen Karaismailoğlu, depremden il genelinde 2 bin 673 binanın etkilendiğini söyledi.
Depremden etkilenen binaların yarısında tarama işleminin bittiğini ve enkaz kaldırma çalışmasına başladıklarını anlatan Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yıkılan binalarda hem hayat kurtarmak hem de daha doğrusu ölen vatandaşlarımızı çıkarmak için bir çalışma yapılıyor. Bu kadar büyük bir enkazı 2-3 gün içinde şehir dışındaki kazı alanına çıkarabilecek durumdayız. Bugün bile burada hayat kurtarmaktan bahsediyoruz.”Depremden 112 saat sonra kurtardığımız bir vatandaşımız var. Zaman ve zaman bizim için gerekli, buradaki telaş ortadan kalktıktan sonra işleri çok hızlı bir şekilde bitirip bu şehre yeni konutların yapılmasını konuşacağımız günler çok yakın.”
Bugün itibarıyla il genelinde personel, araç ve teçhizat bakımından herhangi bir ihtiyaçları olmadığını vurgulayan Karaismailoğlu, şöyle konuştu:
“Enkaz kaldırma işlemine başlamadığımız yıkım yoktur. 25 binden fazla arkadaşımız yani istekli, uzman arkadaşımız var. Bunların arasında yabancı ülkelerden 1.100 profesyonel arkadaşımız da buradaki moloz kaldırma işlerinde bize yardımcı oluyor. Adıyaman genelinde vatandaşlarımız büyük bir hassasiyetle buraya akın ederek, “Bugün için gereğinden fazla yardım ve iaşe var. Günlük yaklaşık 500 bin öğün yemek hazırlanmakta yani tüm vatandaşlarımıza yetecek kadar yemek hazırlanıp servis edilmektedir.”
İlçelerin çoğunda elektrik sorununu tamamen, bazılarında da kısmen çözdüklerini anlatan Karaismailoğlu, şöyle konuştu:
“Merkezde elektriğin yüzde 75’ini biz sağladık, gerisi aslında enkazın olduğu bölgeler. Özverili bir çalışma var, teknik ve işinin ehli kişiler tarafından yapılıyor. Vatandaşlarımız sevinsin, bu iş içeride yapılıyor. en doğru ve bilimsel kurallar çerçevesinde “Burada çok hassas ve çok insani bir durum var. Sorumlu ve bilimsel olarak insanoğlu olarak bizler bu enkazı en doğru şekilde kaldıracağız.”